Crkva u malome: pastoralni – misijski susret

U petak 1. ožujka u dvorani kod crkve Sv. Antuna, u sklopu „Crkva u malome: pastoralno – misijski susret“ održano je predavanje o sakramentu svete ispovijedi. Predavanje je pripremio i izložio fra Mate Logara, kapelan u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Augsburgu. Na temelju biblijskih slika, fra Mate je prvo govorio o nastanku i razumijevanju grijeha kroz Sveto pismo, da bi u drugom dijelu govorio o Božjem milosrđu na temelju prispodobe o Milosrdnom ocu i izgubljenom sinu. Predavač je zaključio predavanje sa nekim praktičnim napomenama kod pristupanja ovom sakramentu, na temelju katekizamskih 5 uvjeta za valjanju ispovijed (tkz. 5 pred-ispovijed). Nakon predavanja, prisutni su vjernici postavili više pitanja i dali svoje kratke osvrte.

Nakon službenog dijela, svi smo se zadržali u druženju i razgovoru uz nemrsnu, ali veoma ukusnu hranu koju su pripremile naše domaćice za ovu prigodu.

Nadamo se i u budućnosti organizirati različita predavanja i razmišljanja iz naše vjere i duhovnosti, te da to postane tradicija u našoj misiji. Ipak, za to će biti potreban i nešto veći odazov vjernika, koji je ovaj put bio dosta skroman.

Podijeli objavu
Hrvatska katolička misija Kempten nalazi se u bavarskom pastoralnom području, a djeluje u sklopu Biskupije Augsburg.